Tehnici inovative de recuperare medicala in Oltenita

Recuperarea medicala are ca obiectiv imbunatatirea si restabilirea capacitatii functionale si calitatea vietii pentru persoanele cu dizabilitati fizice si/sau handicap. Alte recomandari pentru recuperarea medicala se pot da si in cazul afectiunilor cardiorespiratorii, recuperare post arsuri sau recuperarea planseului pelvin. Esential este sa ai parte de cea mai buna echipa si de tehnici inovative de tratament. 

Cele mai cunoscute metode de recuperare medicala sunt kinetoterapia, fizioterapia si masajul terapeutic. Primele doua folosesc principii diferite si sunt completate de tehnici inovative de recuperare medicala.

Kinetoterapia foloseste miscarea organica a corpului si este recomandata in tratarea afectiunilor locomotorii, neurologice, ortopedice sau reumatice.

Fizioterapia utilizeaza curentii electrici, undele magnetice, laser sau ultrasunetele pentru recuperarea medicala.

Masajul terapeutic relaxeaza muschii cu diferite traume si suprasolicitati, reduce crampele si spasmele, creste flexibilitatea articulatiilor si poate scurta perioada de recuperare.

Programele de recuperare medicala nu sunt standard, ele sunt personalizate pentru fiecare pacient, atat in stabilirea unui diagnostic, dar si in alegerea tratamentului.

Tehnici inovative de recuperare medicala, fara durere intr-un timp scurt

In centrele specializate in recuperare medicala, asa cum este si Alpha Clinic, metodele clasice de terapie sunt combinate cu tehnici si tehnologii noi pentru ameliorarea durerilor si vindecarea diferitelor afectiuni ale pacientilor.

Terapia cu lumina BIOPTRON (terapia cu lumina polarizata) este una din tehnicile inovative de recuperare medicala. Aceasta terapie cu lumina polarizata este o procedura simpla si fara efecte secundare. Terapia cu lumina BIOPTRON foloseste o lumina similara cu cea a spectrului electromagnetic produs natural de soare, dara fara sa aiba radiatii UV. Actioneaza in mod natural si ajuta organismul sa-si activeze potentialul propriu de vindecare. In momentul in care patrunde in tesuturi, energia solara stimuleaza mai multe procese biologice din organism, iar in acest fel functiile corpului sunt imbunatatite. Terapia cu lumina polarizata este recomandata pentru ameliorarea durerilor, pentru tratatea unor afectiuni dermatologice si cutanate, pentru Tulburarea Afectiva Sezoniera (TAS), dar si pentru a accelera vindecarea plagilor.

Kinesio-taping este o tehnica tot mai des utilizata in recuperare medicala. A fost brevetata in Japonia, de catre doctorul Kase Kenzo in urma cu cel putin 25 de ani. Inainte de aplicarea benzilor, pacientul trebuie evaluat de catre un specialist in recuperare medicala.

In functie de rezultatele evaluarii, specialistul hotaraste marimea, pozitia si tehnica de aplicare a benzilor. Benzile kinesio-taping sustin si stabilizeaza muschii si ajuta la vindecarea naturala a organismului, permitand corpului sa isi pastreze flexibilitatea si mobilitatea. Terapia Kinesio-taping ajuta la atenuarea durerilor si la facilitarea drenajul limfatic. Benzile pot fi purtate de oricine, de la copii la batrani. Tehnica Kinesio Taping aamelioreaza durerile, creste stabilitatea musculara, creste gradul de mobilitate, stimuleaza circulatia, favorizeaza vindecarea cicatricilor si imbunatateste aspectul si ajuta la modificarea posturii patologice din boli neurologice.

Terapia PRP (Platelet-Rich-Plasma) sau infiltratiile cu plasma imbogatita cu trombocite mai este cunoscuta si sub denumirea de terapia vampir. Infiltratiile PRP sunt tehnici inovative de recuperare medicala care folosesc propriul sange. Terapia PRP consta in recoltarea unei cantitati de sange din care, dupa ce va fi centrifugat, va rezulta o plasma imbogatita cu trombocite. Trombocitele au rolul de a initia procesul biologic de regenerare al tesutului, proces care nu putea fi initiat prin alte metode. Infiltratiile PRP se recomanda in tratarea afectiunilor articulare cronice, in recuperarea rapida a interventiilor chirurgicale sau in cazul traumatismelor sportive.

Recuperarea medicala nu are limita de varsta, toti cei care au o problema in acest sens pot incerca sa amelioreze afectiunile sau sa se vindece complet. Fie ca vorbim despre fizioterapia clasica, de gimnastica medicala, de programe de kinetoterapie sau tehnici inovative in recuperare medicala, sanatatea trebuie sa fie preocuparea ta principala.

Distribuie

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Programeaza-te
Vino la noi