Articole

Afectiuni care au nevoie de recuperare medicala

Recuperarea medicala inseamna mai mult decat exercitii fizice. Inseamna restabilirea capacitatii functionale pierdute in urma unor afectiuni. Terapii precum kinetoterapie, fizioterapie, electrostimulare sunt doar cateva metode folosite in tratarea anumitor afectiuni. Vorbim de o gama larga de afectiuni care au nevoie de recuperare medicala. Printre ele regasim afectiuni reumatice, ale coloanei vertebrale, dar si afectiuni neurologice, pulmonare sau cardiovasculare.

Citeste mai mult »
Articole

Afectiuni cardiologice frecvente, cand sufera inima ta

Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza a mortalitatii in Romania. 57 % din totalul deceselor la nivel national fiind din aceasta cauza, de 3 ori mai mult decat decesele provocate de cancer. Printre afectiuni cardiologice frecvente regasim cardiopatia ischemica, hipertensiunea arteriala (HTA), insuficienta cardiaca si infarctul miocardic. Bolile de inima au o incidenta mai mare in randul barbatilor. Istoricul familial de boli cardiovasculare este un factor de risc.

Citeste mai mult »
Articole

Cand ajungi la medicul urolog. Despre colica renala.

Durerea din regiunea lombara este deseori invocata atunci cand pacientii ajung in cabinetul medicului urolog. De multe ori, aceasta este un semn ca ne confruntam cu o afectiune renala. Durerile pot fi unilaterale sau bilaterale, spontane sau provocate, variabile ca intensitate, durata, iradiere, au sau nu simptome asociate. Colica renala reprezinta cea mai tipica durere de origine renala.

Citeste mai mult »
Articole

Extractia unui corp strain din ochi

Ochiul, desi este protejat in interiorul unei cavitati osoase, nu este ferit in totalitate de traumatisme, plagi sau corpi externi. Sunt situatii in care pacientul poate efectua acasa procedura de extractie corp strain. In ochi pot intra diferite obiecte, de la particule de praf la obiecte ascutite, si de preferat ar fi sa mergi la medicul oftalmolog.

Citeste mai mult »
Programari
Vino la noi