Este a 2-a cea mai frecventa boala neurodegenerativa, dupa Alzheimer. Este o afectiune care apare cu mult inainte de debutul clinic si care continua sa evolueze si in urmatorii 15 ani de la confirmarea diagnosticului.

parkinson

Care sunt simptomele bolii Parkinson?

Tremorul la nivelul mainilor, barbiei sau al buzelor este cel mai comun simptom in cazul Parkinson. O alta caracteristica a bolii Parkinson este rigiditatea musculara si postura in flexie, mersul cu pasi mici si caderi frecvente. Primul pas in explicarea si identificarea simptomelor asociate cu boala Parkinson este un consult neurologic.

Cand ajungi la diagnosticul de boala Parkinson?

Pentru diagnosticarea bolii, examenele uzuale paraclinice nu pun in evidenta modificarile caracteristice bolii, dar sunt obligatorii pentru a pune un diagnostic initial. Diagnosticul de boala Parkinson este confirmat de prezenta simptomelor specifice: lipsa expresiei faciale, tulburari de mers, clipit rar, reflexe posturale alterate. Este neaparata nevoie sa ajungi la medicul neurolog. Despre neurologie, citeste mai multe AICI.

Cum se trateaza Parkinson?

Nu exista tratament care sa vindece boala Parkinson, dar simptomele pot fi diminuate cu ajutorul medicatiei. Se recomanda adoptarea si mentinerea unui stil de viata sanatos, chiar daca din cauza bolii persoanele afectate sufera de depresie si anxietate.