Servicii Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

  • Dozare glicemie (glucotest)
  • Cantarire si masurare (greutate, inaltime, circumferinta abdominala)
  • Screening picior diabetic si neuropatie diabetica

Spitalizare de zi

ALPHA CLINIC din Oltenita iti pune la dispozitie si un centru de spitalizare de zi, dedicat ingrijirii si tratarii diabetului zaharat. Serviciul presupune monitorizarea pacientului, astfel incat sa putem preveni eficient complicatiile bolii. Pe durata spitalizarii, se vor realiza si o serie de investigatii complexe:

  • Investigatii paraclinice: hemograma, hemoglobina glicata, creatinina, acid uric, transaminaze (TGO, TGP), colesterol total, HDL – Colesterol, LDL-Colesterol, trigliceride, examen sumar de urina, raport albumina-creatinina urinara
  • Electrocardiograma (afla mai multe despre aceasta investigatie, AICI)
  • Oscilometrie/ Doppler vascular
  • Examen fund de ochi (citeste mai multe despre indicatiile acestei investigatii, click aici)
  • Cantarire si masurare (greutate, inaltime, circumferinta abdominala, indice abdomino-pelvin)
  • Screening-ul piciorului diabetic si a neuropatiei diabetice
  • Consiliere nutritionala

Echipa Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

dr. Diana Nemtanu, Medic Specialist Diabet Zaharat, Nutritie si Boli Metabolice

dr. diana nemtanu

Medic Specialist Diabet Zaharat, Nutritie si Boli Metabolice

dr. Radu Caruntu, Medic Specialist Diabet Zaharat, Nutritie si Boli Metabolice

dr. radu caruntu

Medic Specialist Diabet Zaharat, Nutritie si Boli Metabolice​

Programari

1 din 10 romani are diabet zaharat

Este una dintre cele mai raspandite boli cronice netransmisibile si cea mai frecventa boala endocrina. Afectiunea se manifesta prin nivel crescut al glucozei in sange. Glicemia este mare atunci cand cantitatea de insulina din organism este insuficienta sau nu este folosita eficient, ceea ce duce la degradarea treptata a tuturor vaselor de sange. 

Complicatiile pot afecta inclusiv ochii, rinichii si nervii. 

Diagnosticare

Dozare glicemie (glucotest)

Cel mai performant sistem de masurare a glicemiei datorita avantajelor sale unice: prelevarea probei de sange din zone alternative, cantitate mica de sange, intepare fara durere si precizie.

Cantarire, masurare si monitorizare

Este esential sa intelegem contextul si coordonatele corporale in momentul diagnosticarii si tratarii unui diabet zaharat, asa ca monitorizarea va contine de fiecare data si aceste elemente.

Screening picior diabetic

1 din 15 pacienti diabetici va dezvolta probleme podiatrice. Incidenta anuala a ulceratiilor piciorului este estimata la aproximativ 2% din totalul cazurilor de diabet.

Diagnostic mai rapid cu ABPI MESI!

Boala arteriala periferica creste riscul de atac de cord si de accident vascular cerebral. Este o afectiune grava, cauzata de o circulatie insuficienta la nivelul picioarelor. Arterele membrelor inferioare sunt ingustate de placi aterosclerotice (acumulari de colesterol in peretii arteriali), care restrictionează fluxul de sange bogat in oxigen. Aproape 60% dintre pacientii cu boala arteriala periferica au artere obstructionate la nivelul picioarelor, al inimii si al creierului.

Examen fund de ochi

Examenul fundului de ochi permite vizualizarea papilei optice, a retinei si a vaselor sale; indicat pentru a stabili diagnosticul afectiunilor retinei si pe cele ale coroidei. Da posibilitatea de a se observa vascularizatia retiniana, modificata de numeroase boli.

Electrocardiograma

Electrocardiograma este efectuata de catre un cadru medical, iar rezultatul este interpretat de catre un medic, care poate fi internist, un medic de familie, cardiolog sau chirurg. Pacientul primeste de obicei EKG-ul ca dovada a examinarii sale de catre un medic.

Programeaza-te
Vino la noi