Servicii Endocrinologie

 
  • Consult endocrinologic pentru afectiuni tiroidiene (noduli tiroidieni, hipotiroidie, hipertiroidie), tulburari menstruale, infertilitate, osteoporoza, obezitate.
  • Ecografie tiroidiana
  • Ecografie mamara
  • Consiliere dieta pacienti supraponderali sau obezi

Serviciile din aceasta arie sunt contra cost, intrucat Alpha Clinic nu are contract cu CAS Calarasi pentru aceasta specialitate.

Echipa Endocrinologie

DR. IONut VOICU

Medic Specialist Endocrinologie

ENDOCRINOLOGIE* PRET (lei)
1 CONSULTATIE INITIALA 120
2 CONTROL 90
3 PACHET CONSULTATIE + ECOGRAFIE TIROIDIANA 240
4 ECOGRAFIE TIROIDIANA 160
5 ECOGRAFIE MAMARA UNILATERALA 160
6 ECOGRAFIE MAMARA BILATERALA 220
7 REFERAT MEDICAL 120

*Endocrinologia este singura specialitate pentru care clinica noastra nu are contract cu CAS Calarasi. Costurile sunt achitate integral. Consultatiile se efectueaza EXCLUSIV in baza programarilor, asadar programul depinde de cererile venite din partea pacientilor.

Programari

Bolile endocrine sunt printre cele mai intalnite afectiuni, in toata lumea, glandele endocrine controland functiile mai multor organe din corp. Endocrinologia se ocupa cu studiul acestor glande si a hormonilor produsi direct in sange care, nefiind eliminati in afara organismului, pot avea efecte puternice asupra starii de sanatate. Scopul acestei ramuri a medicinei este de a identifica bolile provocate de hormoni si de a le trata.

Tipuri de ecografii

Ecografie tiroidiana

Ecografia glandei tiroide este metoda imagistica de prima intentie in explorarea glandei tiroide si este considerata cea mai sensibila metoda de investigare a glandei tiroide.

Ecografia mamara

Ecografia mamara este metoda de electie pentru depistarea leziunilor in sanii cu structura predominent fibro-glandulara, fiind metoda de prima intentie pentru diagnosticare.

Ecografie abdominala

Metoda imagistica larg folosita in practica medicala, contribuind alaturi de anamneza, examenul clinic si analize tintite la stabilirea diagnosticului de catre medic.

Controalele regulate sunt obligatorii atunci cand pacientul este suspect de o afectiune endocrina. Cele mai multe boli se pot diagnostica in faza subclinica, prevenind astfel eventualele complicatii. Pacientul nu trebuie sa se gandeasca ca daca nu il doare ceva, inseamna ca este sanatos. In ultima perioada, nodulii tiroidieni au o frecventa tot mai mare in randul romanilor, asta si din cauza lipsei de iod. Acestia sunt de obicei benigni, dar exista cazuri, nu putine, in care sunt maligni. Depistarea din timp a acestora poate insemna un tratament eficient.

Ecografia mamara

Simptome si semne cum ar fi durerea, umflaturile, o inrosire a zonei, uneori chiar scurgeri de lichid la nivelul mamelonului, impun o ecografie. In plus, este indicata pentru examinarea implanturilor mamare, ca o varianta complementara mamografiei in cazul unui san dens, pentru a urmari modificari de chist sau nodul.

Ecografie testiculara

Cancerul testicular este o boala care apare atunci cand la nivelul testiculului se formeaza celule anormale in mod necontrolat. Testiculele sunt doua organe genitale masculine, care produc si stocheaza sperma. Cancerul testicular apare cel mai frecvent la rasa alba - foarte rar la africani - la barbatii de 20-34 ani.