Infiltratiile cu colagen au rolul de a inlocui, intari, restructura si proteja bariera aderenta a tesuturilor aparatului musculo-scheletal. Aceste infiltratii cu colagen imbunatatesc structura anatomica a sistemului locomotor. Cand sunt ele indicate, aflati din materialul urmator.

Oasele, tendoanele, capsulele articulare, muschii, ligamentele, dintii si pielea contin colagen. Pe masura ce inaintam in varsta, nivelul acestei substante incepe sa scada din organism. Desi este un fenomen natural, o cantitate mica de colagen in organism duce la aparitia durerilor de spate, de membre.

Pentru a ajuta natura, injectiile cu colagen au capacitatea de a reface bariera naturala de colagen din organism. Infiltratiile cu colagen sunt folosite in medicina reparatorie cu rolul nu doar de a reduce durerea, ci si de a reda mobilitatea pacientilor.

Infiltratii cu colagen – indicatii terapeutice

Dispozitivele medicale cu colagen sunt specifice pentru fiecare zona a scheletului si pentru bolile asociate. Infiltratiile cu colagen pot fi folosite in regiunea cervicala, regiunea toracica, regiunea lombara, zona umerilor, a soldurilor, a genunchilor si a incheieturilor mici.

Exista un dispozitiv medical cu colagen special si pentru zona nervului sciatic, denumit si nervul de sold.

Dispozitivele medicale cu colagen au fost create pentru a trata boli somatice. Infiltratiile cu colagen sunt indicate in afectiuni care afecteaza tesuturile de origine mezodermala, precum muschi, nervi, incheieturi, matrice extracelulalra, tesuturi moi.

  • Colagenul pentru gat imbunatateste mobilitatea regiunii cervicale a coloanei, imbunatateste elasticitatea muschiului cervical. Ajuta la sustinerea tesutului muschiului cervical in afectiunile provocate de pozitiile incorecte. In plus, diminueaza durerea coloanei cervicale provocata de miscare.
  • Colagenul pentru torace imbunatateste mobilitatea tractuluibtoracic al coloanei, ajuta la mobilitatea muschilor, la sprijinul tesuturilor musculare in afectiunie provocate de pozitiile incorecte. Colagenul amelioreaza durerea piciorului, durerea provocate de miscare si pozitii gresite.
  • Colagenul pentru regiunea lombara ajuta la mobilitatea regiunii lombare, la elasticitatea muschilor din zona lombo-sacrala, la sprijinul tesutului muscular lombar. Amelioreaza durerea locala, durerea aparuta la pozitii statice sau provocate de miscari sau pozitii gresite.
  • Colagenul pentru nervul sciatic imbunatateste mobilitatea piciorului, elasticitatea muschilor piciorului, ajuta la sprijinul tesutului muscular al piciorului. Infiltratiile cu colagen amelioreaza durerea piciorului atunci cand incepeti a miscati picioarele din nou, dupa o lunga perioada de inactivitatea.
  • Colagen pentru umar imbunatateste mobilitatea imcheieturilor umerilor si bratelor, ajuta la elasticitatea muschilor, ajuta la sprijinul tesutului muscular. Amelioreaza durerea locala si pe cea provocata de miscare.
  • Colagenul pentru incheieturile mici imbunatateste mobilitatea incheietulor mici ale mainii, labei piciorului si gleznei, ajuta la elasticitatea muschilor, ajuta la sprijinul tesutului muscular. 

Medicul specialist in recuperare este cel care recomanda pacientilor infiltratiile cu colagen, in urma unui consult de specialitate si a unor investigatii. 

Programeaza-te
Vino la noi