Servicii Medicale Oltenita
In cadrul specializarii de Medicina Interna, oferim:
Medic Specialist Medicina Interna
Medicina interna este una dintre cele mai complexe ramuri ale medicinei pentru ca se ocupa cu prevenirea, diagnosticul si tratamentul tuturor afectiunilor organelor interne. Medicul internist este primul specialist la care trebuie sa mergi atunci cand ai o problema de sanatate neidentificata, dar si pentru controale preventive. In cadrul unui consult de medicina interna, se pot depista si trata boli precum:
Perfuzia intregului corp este folosita pentru diferite afectiuni si are aplicatii largi. In functie de caracteristicile fiziologice ale organului perfuzat si de sarcinile care se efectueaza, abordarea metodologica si alegerea mijloacelor tehnice pot sa difere semnificativ una de cealalta.
Pentru a fi incadrate in grad si tip de handicap, persoanele care solicita acest lucru trebuie sa fie evaluate de medici de specialitate. Documente medicale: referat privind situatia medicala, intocmit de medicul specialist, daca este cazul, si investigatii paraclinice solicitate de SECPAH.
Un serviciu absolut esential, pe care noi il oferim in colaborare cu Casa de Asigurari de Sanatate Calarasi, asa cum facem si cu celelalte servicii decontate prin sistemul de stat. Aceasta facilitate este disponibila pentru toate specializarile pe care le regasiti in clinica noastra.
Progresele tehnologice au permis dezvoltarea ecografiei 3D in care reflexia ultrasunetelor este vizualizata tridimensional. Ecografia 4D reprezinta vizualizarea unei imagini 3D in miscare. Investigatia se realizeaza cu ajutorul unei sonde care se trece deasupra portiunii investigate. Sonda transmite ultrasunetele pe care le reflecta diferitele tesuturi catre un calculator.
In cadrul masurarii presiunii arteriale se pot distinge doua valori: sistolica si diastolica. Presiunea arteriala sistolica reprezinta presiunea exercitata de sange asupra peretilor arteriali, in momentul in care inima a terminat de pompat sangele in circulatia sistemica.
Numarul de cicluri cardiace pe minut reprezinta frecventa cardiaca. Aceasta se poate determina prin: observarea pulsului arterial, auscultatia inimii, analiza traseului EKG. In mod normal frecventa cardiaca se situeaza intre 60 -100/minut, la repaus.