Radiologia digitala este cea mai folosita metoda de investigatie imagistica. Procedura este una sigura si este folosita in cazul fracturilor de orice fel, de a examina toracele, abdomenul si tesuturile moi superficiale. Care sunt diferentele dintre radiologia digitala si radiologia conventionala, aflati din materialul urmator. 

Avantajele radiologiei digitale

Radiologia digitala are o serie de avantaje, spre deosebire de radiologia conventionala.

Cel mai mare plus al acestei investigatii il reprezinta calitatea imaginii, care poate fi prelucrata, astfel ca rezultatele obtinute au o valoarea de diagnostic maximala. In cazul radiografiei digitale, razele X nu mai impregneaza un film, ci sunt recalculate in pixeli digitali, folosindu-se un detector cu rezolutie inalta. Cu ajutorul unui computer, imaginea radiologica este prelucrată si printata la o calitate superioara.

Rezultatul examinarii poate fi inregistrat pe un CD sau DVD. La cerere, el poate fi trimis prin email, permitand pacientului sa transmita medicului sau curant rezultatele intr-un timp scurt.

Un alt avantaj il reprezinta si posibilitatea de arhivare a rezultatelor, dandu-le astfel medicilor posibilitatea de a crea un istoric medical pentru fiecare pacient. Nu mai este nevoie ca pacientul sa aduca la fiecare control toate radiografiile facute de-a lungul timpului.

Radiologia digitala - lista investigatiilor

In cadrul Centrului de Diagnostic Alpha Clinic, pacientii beneficiaza de aparatura de noua generatie – BRIVO DR-F, pentru realizarea unor serii de examinari printre care se numara si radiologia digitala. Lista investigatiilor disponibile in cadrul Centrului de Diagnostic Alpha Clinic, mai jos:

 • Examen radiologic cranian standard;
 • Examen radiologic cranian in proiectie sinusuri anterioare ale fetei;
 • Examen radiologic parti schelet in 2 planuri;
 • Radiografie de membre: brat, cot, antebrat, pumn, mana, sold, coapsa, genunchi, gamba, glezna, picior, calcaneu;
 • Examen radiologic articulatii sacroiliace;
 • Examen radiologic centura scapulara;
 • Examen radiologic coloana vertebrala/segment;
 • Examen radiologic torace ansamblu;
 • Examen radiologic torace osos (sau parti) in mai multe planuri/Examen radiologic torace si organe toracice;
 • Examen radiologic vizualizare generala a abdomenului nativ.

Avantajele tehnologiei Brivo DR-F

Tehnologia folosita in cadrul Centrului de Diagnostic Alpha Clinic asigura o imagine de inalta calitate. Permite o vedere mult mai clara in zone cu densitate ridicata si joasa, reduce doza de radiatii cu pana la 30% comparativ cu radiologia conventioanala.

Aparatura permite un acces usor in orice zona se doreste a fi investigata, deoarece stativul tubului se roteste la 180 de grade, iar capatul tubului se roteste la 360 de grade.

Imbunatateste vizibilitatea in regiunile supra si sub penetrate, fara sa compromita contrastul in ale zone.

Radiologia digitala, la fel ca orice tip de investigatie imagistica, nu se face la cererea pacientului, ci numai la recomandarea medicului.

Acte necesare

Pentru realizarea acestei investigatii, pacientul are nevoie de un dosar medical, care trebuie sa contina urmatoarele documente:

 • Actul de identitate
 • Cardul de sanatate
 • Trimiterea de la medicul specialist

Program de lucru
Luni – Vineri
8:00 – 20:00

Adresa
Bd. Tineretului, nr. 172B, parter
Oltenita, Calarasi

Programari
Vino la noi