Psihiatrie

Diagnosticarea, prevenția și tratarea persoanelor cu tulburări mintale

Formular de programare

Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.

Dacă în ultimele 4 zile ați manifestat unul din următoarele simptome: febră, tuse, secreții nazale sau dificultate respiratorie, vă rugăm să sunați înainte de a vă prezenta la consultația programată. Veți primi suport medical telefonic și vom decide programarea sau reprogramarea în funcție de tabloul clinic și de legislația epidemiologică în vigoare.

Accesul în clinică se face doar pe bază de programare. Vă rugăm să ne contactați via call center, să faceți o programare cu ajutorul colegilor din recepție sau să așteptați să fiți contactat în baza formularului de mai jos.

Vă rugăm să veniți neînsotiți cu exceptia minorilor cărora le este permis accesul cu un singur însoțitor

La intrarea în clinică, veți fi supus unui triaj epidemiologic, respectiv:
– vi se va măsura temperatura cu un termometru digital
– vi se va recomanda să vă dezinfectați pe mâini
– veți completa un formular de consimțământ informat care include și un chestionar privind evaluarea stării de sănătate

Vă mulțumim pentru înțelegere și rămânem la dispoziția dvs pentru orice suport aveți nevoie.

    Nume

    Prenume

    Email

    Telefon

    Data programării

    Specializare


    Mesaj

    Informații

     

    Ce este psihiatria?

    Psihiatria este o specialitate medicală ce are ca scop diagnosticarea, prevenția și tratarea persoanelor cu tulburări mintale. Tulburările psihice și bolile mintale influențează aproape toate aspectele vieții unui pacient, comportamentul, afectivitatea, perceperea realității, aspectele sociale, intimitatea, munca și timpul liber.
    Sănătatea mintală a unei persoane este influențată de o combinație de factori care sunt atât specifici unui individ, cât și legați de interacțiunile cu societatea, comunitatea și familia. Există mai multe componente ale bunăstării mintale, inclusiv o stimă de sine sănătoasă, abilități de comunicare și dezvoltarea rezilienței in fata adversitatilor.

    Problemele de sănătate mintală nu trebuie vazute ca slabiciuni pe care persoana le poate depăși pur și simplu, deoarece pot fi condiții extrem de dificile și invalidante și pot afecta o mare parte a populației din întreaga lume. Problemele de sănătate mintală trebuie abordate și tratate înainte ca acestea să afecteze semnificativ familiile, relațiile sau comunitățile.

    Tulburările mintale apar mai des decât ne-am aștepta, mai ales în contextul tensionat al ultimilor ani. De exemplu, riscul de a avea cel puțin un episode depresiv de-a lungul vieții este de aproximativ 20%. Daca luăm în calcul anxietatea, tulburările de somn sau adicțiile ne dăm seama ca oricine poate sa aibă, la un anumit moment din viața, nevoie de ajutorul unui psihiatru.
    Suntem norocoși că, în societatea modernă, vedem acum mult mai mulți oameni care lucrează activ pentru a elimina stigmatizarea asociată cu sănătatea mintală. În trecut, mersul la psihiatru pentru a discuta probleme de sănătate mintală a fost considerată de unii ca un semn de slăbiciune sau o sursă de rușine.

    Diferenta intre psihiatru, psiholog si psihoterapeut

    Deseori se face confuzie intre psihiatru, psiholog si psihoterapeut. Psihiatrul este un medic care a terminat facultatea de medicina si a urmat de asemenea un stagiu de pregatire in acest domeniu (rezidentiat). Astfel acesta poate prescrie medicatie, recomanda analize si investigatii si trimite catre internare atunci cand este cazul.

    Un psihiatru te poate ajuta in multiple situatii, fie ca vorbim de probleme de moment sau de lunga durata. Te poate ajuta atunci cand ai probleme cu somnul, cand treci printr-un episode depresiv sau cand anxietatea sau atacurile de panica iti afecteaza viata de zi cu zi. Poate sa te ajuta sa invingi adictiile, fie ca vorbim de alcool, tutun sau alte substante. Te ajuta atunci cand apar probleme de memorie sau de concentrare.
    Cu totii trecem prin probleme financiare, dificultati in relatie, probleme la locul de munca sau pierderea cuiva drag dar atunci cand acestea interfera cu capacitatea noastra de a ne desfasura viaza de zi cu zi poate ca e necesar sa cerem si opinia unui specialist.