Servicii Recuperare Medicala

In cadrul Clinicii de Recuperare Medicala, oferim urmatoarele servicii:

 • Consultatie initiala
 • Consultatie de control
 • Infiltratii (poti citi mai multe pe blog)
 • Injectii intramusculare
 • Fizioterapie (curenti diadinamici, C. Trasert, ultrasunete etc.)
 • Kinetoterapie (vezi aici)
 • Benzi kinesio-taping (detalii)
 • Masaj
 • Aerosoli
 • Impachetari cu parafina

Echipa Recuperare Medicala

DR. ADRIANA JICMAN

Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie

DR. ANA MARIA NENCIU

Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie

Programari

Specialistii nostri se ghideaza dupa principiul abordarii personalizate a fiecarui caz, atat in stabilirea diagnosticului, cat si in indicarea tratamentelor. Vorbim despre afectiuni complexe, care necesita o evaluare interdisciplinara.

Gama de afectiuni ce pot beneficia de serviciile noastre de recuperare medicala este foarte larga:

 1. Afectiuni reumatice diverse: reumatisme degenerative (artroze cu orice localizare genunchi, sold), reumatisme inflamatorii (poliartrita reumatoida, spondiloza anchilozanta si alte spondiloartrite seronegative etc.), reumatisme aborticulare (tenalinite, bursite, fasciite, miozite, periartrite etc.).
 2. Afectiuni ale coloanei vertebrale: dorsalgii, discopatie vertebrala, hernii de disc operate, cifoze, scolioze, cifoscolioze, lordoze etc.)
 3. Sechele ale afectiunilor ortopedice si posttraumatice cum ar fi:
  – fracturi, luxatii, entorse ale membrelor superioare si membrelor inferioare;
  – proteze sold, genunchi etc.
 4. Afectiuni neurologice: hemiplagii/hemipareze, tetraplegii/tehipareze, monoplegii/monopareze crurale sau brahiale de diverse etiologii (vasculare, postraumatice, degenerative etc.)
 5. Alte afectiuni:
 • pulmonare (bronsite, traheite, astm bronsic etc.)
 • afectiuni ORL: sinuzita, rinofaringita, laringite etc.) in functie de patologia existentiala diagnosticului si stadiului de evolutie al afectiuniii.

Programele de recuperare Alpha Clinic sunt adaptate nevoilor fiecarui pacient.

 • Nu exista un program de recuperare care sa poata fi considerat standard pentru toti pacientii.
 • Controlul la specialistul de recuperare trebuie facut inca de la primele semne ale afectiunii. Medicul va stabili planul de recuperare conform cu afectiunile pacientului.
 • Sub atenta supraveghere a specialistilor nostri respectand intocmai planul de recuperare si tratamentul medicamentos isi pot relua treptat activitatile zilnic. 
 • Atunci cand va confruntati cu probleme provocate de interventiile chirurgicale, accidentele vasculare cerebrale sau cand urmarile acestora sunt greu de suportat, ori pur si simplu doriti sa ameliorati unele simptome, apelati la noi cu incredere pentru cele mai bune servicii de recuperare medicala.

Este esential ca recuperarea medicala sa inceapa cat mai devreme, astfel incat tratamentul sa fie eficient. Programele Alpha Clinic cuprind diverse niveluri de exercitii fizice terapeutice, monitorizare si educarea schimbarii stilului de viata.

Controlul la specialistul in recuperare medicala trebuie sa aiba loc inca de la primele semne ale problemei. Cu cat se asteapta mai mult, cu atat afectiunea avanseaza. Medicul va stabili si tipurile de recuperare conform cu afectiunile pacientului.

Trebuie mentionat ca pacientii care au nevoie de recuperare medicala nu trebuie sa isi piarda speranta atunci cand viata lor se schimba. Sub atenta supraveghere a specialistilor nostri, respectand intocmai planul de tratament si medicatia, isi pot relua activitatile zilnice, redobandindu-ti mobilitatea si pofta de viata.

masaj terapeutic oltenita

Masaj terapeutic

Tratametul din salile de fizioterapie si kinetoterapie este completat de un masaj terapeutic executat de un profesionist. Se foloseste in tratarea sau prevenirea diferitelor afectiuni osteoarticulare sau musculare.

PRP injectii

Infiltratii PRP

Metoda evoluata de tratament bioregenerator, noninvaziv, utilizata pentru vindecarea leziunilor de parti moi sau ale cartilajului articular, in diverse boli degenerative, traumatisme articulare sau musculare.

kinesio-taping oltenita calarasi

Kinesio-taping

Kinesio-taping reprezinta o tehnica noua de fizioterapie in Romania. Benzile de kinesio-taping se aplica pe pielea curata, tinand cont de dispozitia fibrelor musculare si a vaselor de sange si limfatice, cat si de caracteristicile articulare.

recuperare medicala scolioza alpha clinic

Scolioza

O deformare permanenta a coloanei vertebrale, legata de o torsiune a vertebrelor una fata de cealalta, in cele trei planuri ale spatiului. Apare mai ales in copilarie si adolescenta, dar poate aparea si la varsta adulta. Scapa de ea!

Programeaza-te
Vino la noi